Тема с продължение. Весела Коледа…

Posted on December 9th, 2009 at 2:43 pm by

0


От два дни коледните усмивки никакви ги няма. Сигурно заради дебатите в българските богословски среди за преместването на Коледа на 7 януари. Всички коледни „агенти” в момента са на stand by. Така и с моите коледни усмивки.

За сметка на това количеството на работата по нищо не подсказва, че идват празници. А и съдейки по това какво се случва в администрацията на Светия синод, тези празници може и да се забавят.

В тези смутни коледни дни обаче, покрай многото работа и четенето на доста професионална (чужда) литература, се замислих за ползите от добрата теория. Комуникациите са едно почти неизследвано поле в България, а всички ние – ПР(и), специалисти Корпоративни комуникации, вътрешни комуникатори и т.н., всъщност вървим бодро напред без да се замисляме за нуждата от това да познаваме комуниикационната си среда.

Понякога ме връхлита благородна професионална завист за възможностите, които ПР специалистите – например в Англия, имат. Нямам предвид само суха теория, а теория, изведена с наблюдения над практиците. Професионална литература, периодични издания, институти, посветени на комуникациите. Ако щете дори – Женски клуб на комуникаторите.

И понеже желанията по Коледа се сбъдвали, аз искрено си пожелавам скоро и в България да започнем не просто да правим ПР, но и да наблюдаваме и изучаваме собствената си практика. Ако Коледа се забави, може би ще е най-добре да не разчитаме на чудеса. Така че – търсят се съмишленици.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg