Софийският университет закрива ПР отдела си!

Posted on June 26th, 2009 at 12:15 pm by

0


Бих казала: Без коментар!

Но всъщност не мога да подмина тази информация мълчаливо заради връзката ми с ПР професията и със Софийския университет, макар и по различно време в моя живот.

СУ “Св. Климент Охридски” не демонстрира много напредничево мислене, поне през последните 10-15 години. Позволявам си да го кажа като бивш възпитаник. Ето, че го правят отново…

С решението си да постави отдела за връзки с обществеността в общ отдел с рекламните дейности, ръководството на Алма Матер показва не особено професионално разбиране за ролята на двете организационни функции. Всеки малко или много образован ПР специалист може да обясни недостатъците на такова решение. Да не говорим за изкривените професионални практики, които се създават в такива ситуации. Като например, българският феномен “Платен ПР” (или публикация, която е таксувана като рекламен материал, но аудиторията на медията остава в неведение за тази подробност).

След като и най-тежките бюрократични институции в България “се отвориха” в една или друга степен към обществото и вече осигуряват информация за това, което се случва вътре, мисля, че решението на СУ ги връща много назад във времето. Тогава, когато никой не се нуждаеше от public relations, защото имаше само една публика и една истина за всички.

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg